Termometr analogowy = Idealna yerba mate!
Napój z ostrokrzewu paragwajskiego wymaga zalewania go wodą o odpowiedniej temperaturze, która wynosi 70 - 80 stopni. Dlaczego temperatura jest w tym przypadku tak istotna? Zalewając yerba mate odpowiednią temperaturą, delektujemy się pełnym potencjałem suszu zarówno smakiem jak i aromatem. Gdy temperatura jest zbyt wysoka, listki ostrokrzewu sparzą się zbyt gorącą wodą, co w konsekwencji sprawi, że napar będzie zbyt gorzki a smak yerba mate praktycznie nie wyczuwalny. Uwaga! napar yerba mate zalewany wodą o wysokiej przekraczającej 80 stopni temperaturze jest nie zdrowy.
Termometr do yerba mate czyli must have każdego Mateisty!
Niezależnie od tego czy dopiero zaczynasz pić lub pijesz yerba mate, termometr analogowy jest kluczowym przedmiotem, bez którego ciężko będzie ci poznać prawdziwy smak yerba mate. Słyszymy od wielu początkujących osób że nie piją yerba mate bo jest zbyt gorzka i nie dobra. Wiele osób jednak nie zdaję sobie sprawy że aby yerba mate stała się smaczna potrzebują zalewać ją wodą w odpowiedniej temperaturze. Początki z yerbą bywają trudne, wiele początkujących osób popełnia błąd jakim jest zbyt wysoka temperatura wody jaką zalewają susz. Przypominamy jeszcze raz, że temperatura wody nie może przekraczać 80°, przy zbyt wysokiej temperaturze uwalniają się szkodliwe związki powodujące charakterystyczny posmak.
Podsumowanie
Termometr to narzędzie dzięki któremu każda osoba zakochuje się w ostrokrzewie paragwajskim, gdyż odczuwa ona pełne walory smakowe jakie daje napój z Ameryki Południowej. Termometr analogowy do yerba mate to nie drogie akcesorium w które warto jest się wyposażyć, szczególnie na początku swojej przygody z yerba mate, gdzie wiele osób popełnia błąd jakim jest zła temperatura wody którą zalewają susz. W naszym sklepie znajdą państwo termometr do yerba mate w najniższej cenie na rynku umożliwiający kontrole temperatury w zakresie od -10 do 110 stopni. Już teraz wyposaż się w termometr analogowy i ciesz się w pełni swoim naparem yerba mate.